Wij zijn Maris !

Wij zijn het Maris College

Het Maris College heeft zes kleinschalige locaties in het westen van Den Haag. Op Maris Belgisch Park kun je havo of vwo volgen. Maris Houtrust biedt de mavo en de havo onderbouw. Ook kun je hier tweetalig mavo volgen. Op Maris Bohemen zijn de theoretische en kaderberoepsgerichte leerweg gevestigd. Maris Statenkwartier is de locatie voor de gemengde- en de kader- en basisberoepsgerichte leerweg. Maris Waldeck biedt de kader- en basisberoepsgerichte leerweg, met een brugperiode van twee jaar. Op Maris Kijkduin wordt leerwegondersteunend onderwijs gegeven voor alle vmbo-leerwegen.

Thuis op school

Het Maris College heeft mooie gebouwen, waar je elkaar tegenkomt en leert kennen. Duidelijke regels zorgen voor een plezierige sfeer in school. Dat is nodig omdat we het beste uit jou willen halen. We stimuleren je om, binnen jouw mogelijkheden, een topprestatie te leveren en met het hoogst mogelijke diploma de school te verlaten.

Alle locaties zijn goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Je ouders kunnen meedenken over wat we op het Maris College doen en lid worden van de ouderraad. En in de leerlingenraad praat je zelf mee over de school.

Taal en rekenen centraal

Taal speelt bij alles wat je leert en doet een grote rol. Daarom is op onze school iedere docent óók taaldocent. In alle vakken besteden we er aandacht aan. Je leest veel op school, je leert nieuwe woorden gebruiken en je goed uitdrukken, schriftelijk en mondeling. Zodat jij je later in je vervolgstudie en in je werk goed presenteert.

Ook rekenen is belangrijk en je hebt het vaker nodig dan je denkt: bij wis- en natuurkunde, maar ook om de oppervlakte van een kamer uit te rekenen, om te kunnen boekhouden of een technisch ontwerp te maken. Je krijgt op het Maris College dus ook nog rekenles.

Maris Cultuur

Op het Maris College kun je je culturele talenten verdiepen. Zo hebben we een dansgroep die meedoet aan culturele manifestaties. Voor tekentalenten is er de Masterclass tekenen voor ons stripblad EMSEE. En we houden ieder jaar de Maris Music Awards: een schoolbreed spektakel in het Paard van Troje. Daarnaast organiseren we theaterbezoeken, de cultuurreis, open podia en Maris got Talent. Op iedere locatie is wel wat te beleven!

Maris Sport

Sport je graag? Er is bijna iedere dag na schooltijd wel iets te doen: zaalvoetbal, zumba of basketbal, het kan allemaal. We hebben zelfs een eigen fitnessruimte op Maris Bohemen.

Reizen, dichtbij en over de grens

In de eerste klas heb je kennismakingsdagen in Nederland. In de derde klas ga je op teambuilding en de hogere klassen gaan – op vrijwillige basis – naar het buitenland.