Wij zijn Maris Belgisch Park!

Technasium

Architecten van huizen of bruggen, ingenieurs die megamachines bouwen voor op zee, ontwerpers van smartphones, en ga zo maar door: allemaal mensen met een technische achtergrond. Wekt dat jouw interesse? Lees hieronder dan meer over het technasium.

NIEUWS: Schrijf je nu in voor het Technasium Atelier! Klik hier!

Technasium

Het technasium is een bèta-opleiding die leerlingen de mogelijkheid biedt om op actieve wijze kennis te maken met de vele facetten van techniek en technologie.

Onderzoek & Ontwerpen (O&O) – bèta: het technasiumvak

Leerlingen krijgen tot en met de tweede klas het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) op het technasium, daarna is het een keuzevak. In O&O staan niet het leerboek en de docent centraal, maar de leerlingen. Ze gaan werken aan opdrachten uit het bedrijfsleven en de beoordeling gebeurt door de opdrachtgever. In de bovenbouw worden ook hogescholen en universiteiten bij opdrachten betrokken. Het technasium is geschikt voor leerlingen met een onderzoekende en creatieve instelling. Samenwerken en doorzetten staan centraal. Het is een opleiding die leerlingen de kans biedt in de praktijk te brengen wat ze leren.

Kijk voor meer informatie over het technasium op www.technasium.nl

Technasium Maris Belgisch Park

 

Opbouw/inhoud vak O&O leerjaar 4H en 5H

Klik hier voor de opbouw van het vak Onderzoek & Ontwerpen en de inhoud en het examenprogramma.

Technasium Maris Belgisch Park sinds 2013
Op Maris Belgisch Park startte in augustus 2013 het technasium voor havo en vwo. Het is een opleiding voor jongens en meisjes die nieuwsgierig zijn naar de wereld om hen heen en graag technologische en technische vraagstukken willen onderzoeken en oplossingen willen bedenken.

Het technasium is dé opleiding voor jou als je:

• nieuwsgierig bent,
• creatief bent en…
• goed kunt samenwerken!

Speciaal vak

In het technasium staat het speciaal ontwikkelde vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) centraal. Het gaat om denken en doen. Het bedrijfsleven geeft…. Lees verder!

Wat is het technasium?

Je ziet ze wel eens voorbij komen op de tv, in een bouwput, naast de waterkant of in het ziekenhuis: de civieltechnisch ingenieur, bouwkundige, mijnbouwspecialist, architect, radioloog of biomedisch ingenieur. Klinkt heel interessant, maar wie nou wie is en waar het over gaat . . . geen idee. Terwijl de kans bestaat dat je later in één van die beroepen je brood gaat verdienen. Tenminste, als je een beetje exact bent aangelegd. Lees verder!

Je ontwikkelen tot een ontwerper

Een ontwerper is inventief en wil resultaten boeken. Dat vraagt om een goede planning en veel overleg. Ontwerpers werken altijd samen met anderen. Elk ontwerp moet voldoen aan eisen van een opdrachtgever. Dat toets je regelmatig. Het is de uitdaging om je creatieve ideeën te verenigen met die eisen. Dan heb je de kans dat je iets maakt, waar de klant tevreden mee is en waar je trots op kunt zijn. Lees verder!

Wat kun je na het technasium?

Benieuwd of een technische studie misschien wat voor je is? Sta je voor je profielkeuze en ben je benieuwd wat je met “Natuur & Techniek” of “Natuur & Gezondheid” kunt? Techniek Talent laat je in de boekjes graag iets meer zien van de uitdagende mogelijkheden die er liggen in de techniek!
Download hier het boekje: Wat kun je na de havo in de techniek?
Download hier het boekje: Wat kun je na het vwo in de techniek?