Huiswerkbegeleiding

In het schooljaar 2018-2019 biedt Haags Studiepunt huiswerkbegeleiding, huiswerkklas en bijles aan op het Maris College Belgisch Park.

Haags Studiepunt: Huiswerkbegeleiding, huiswerkklas, bijles, coaching en examenbegeleiding

Deze begeleiding is voor leerlingen van alle niveaus en alle jaarlagen. Ook kunnen leerlingen van andere Maris Colleges zich aanmelden.

Huiswerkbegeleiding

De leerlingen komen 3 tot 5 dagen na schooltijd naar huiswerkbegeleiding en mogen naar huis wanneer zij klaar zijn met het huiswerk. Om 17:30 vertrekken zij uiterlijk naar huis. Wij zijn er van maandag t/m vrijdag. De leerlingen kunnen direct na de les beginnen en als ze dan naar huis gaan, is het schoolwerk ook echt af en is er tijd voor ontspanning.

Wat houdt huiswerkbegeleiding precies in?

• samen met de leerling een persoonlijke planning opstellen;
• het geven van uitleg voor de probleemvakken van uw kind;
• overhoren van het leerwerk en nakijken van het maakwerk;
• verschillende leerstrategieën uitproberen om het leren makkelijker en efficiënter te maken;
• een rustige werkomgeving;
• regelmatig contact met ouder(s)/verzorger(s) en docenten over de voortgang

Huiswerkklas

De huiswerkklas is geschikt voor leerlingen die zelfstandig hun huiswerk willen maken/leren. Dit gebeurt onder toezicht om een rustige werkplek te behouden. Leerlingen doen het belangrijkste leer- en maakwerk tijdens de huiswerkklas, zij plannen dit zelf in. Wanneer zij inhoudelijk of met hun planning vragen hebben, is hier mogelijkheid voor. Ook de huiswerkklas is mogelijk van maandag tot en met vrijdag tot uiterlijk 17:30.

Bijles

Nog even alles op alles zetten voor één bepaald vak? Dan kunnen bijlessen uitkomst bieden. Tijdens de bijles krijgt de leerling 1-op-1 begeleiding voor een vak waar hij/zij moeite mee heeft. De leerling krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof.

Coaching

Coaching is 1 op 1 begeleiding afgestemd op uw kind. Dit kan bijvoorbeeld gaan om leren plannen, overzicht krijgen, leren hoe je bepaalde vakken het beste kunt leren, eigen verantwoordelijkheid creëren of motiveren met als doel dat de leerling zelfstandig verder kan met het huiswerk. Ook kunnen tijdens coaching praktische zaken behandeld worden, zoals: helpen bij het leren van woordjes, het oefenen van grammatica, het oefenen van sommen, het lezen van studiewijzers, het maken van samenvattingen, praktische opdrachten of boekverslagen etc, het maken van een planning. Tijdens coaching wordt de leerling begeleid in plaats van inhoudelijk uitleg te geven en te overhoren.

Waarom op school?

Wij werken samen met het Maris College en hebben contact met mentoren/coördinatoren en docenten. Zo kunnen wij de begeleiding goed afstemmen op de behoeften van uw zoon of dochter.
Extra examenbegeleiding in samenwerking met school. De slagingskans van uw zoon/dochter vergroten? Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de examens, organiseert Maris College Belgisch Park, in samenwerking met Haags Studiepunt en Lyceo, examentrainingen.

Vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie?

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden en/of heeft u vragen hierover, schroom dan niet contact op te nemen. Voor meer informatie kunt u terecht op
www.haagsstudiepunt.nl. U kunt ook contact opnemen met de vestigingscoördinator via chiara.marchetta@haagsstudiepunt.nl of op 06-23655654. Tevens is er de mogelijkheid om een vrijblijvend gesprek aan te vragen.

Met vriendelijke groet,
Chiara Marchetta, vestigingscoördinator Maris College Belgisch Park